Reserveren
Menu

Ontdek de omgeving in Nijverdal

Actief ontspannen in de natuur

Met Bistro De Oale Ste als vertrekpunt kun je een heerlijke wandeling of fietstocht maken in de omgeving van Nijverdal en Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug (Overijssel). Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld voor jong en oud, waar je optimaal geniet van de omliggende natuur. Nadat je actief bezig bent geweest kun je in onze sfeervolle bistro bijkomen en genieten van een verse kop koffie met appelgebak of een smakelijke lunch. Of sluit de avond af met een heerlijk diner in onze bistro. In de zomermaanden op ons heerlijke terras!

Dus Ontdek, Proef en geniet in Nijverdal!

Ook kun je vanaf onze bistro prachtig mountainbiken in de natuur. De bistro ligt aan diverse routes die dwars door het prachtige natuurgebied de Sallandse Heuvelrug slingeren. In overleg kunnen wij ook voor bedrijven en verenigingen relatietochten organiseren. Neem gerust contact met ons op!

De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente
Wandelen
Fietsen
Hardlopen
Klootschieten in Nijverdal
Wandelen

Wandelen in Nijverdal

Te voet door bos en hei

Je kan optimaal wandelen in omgeving Nijverdal. Nationaal park De Sallandse Heuvelrug is hier een prachtig gebied voor. Je vindt hier verschillende wandelknooppunten waardoor je zelf op pad kunt. Of je dat nu alleen doet, gezellig met het gezin of met je vaste wandelclub. De hond mag ook mee, maar dan aangelijnd. In het nationale park kun je kilometers struinen over de heide en door het bos; een hele dag of zelfs meerdere dagen.

Meer over wandelen in Nijverdal
De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente wandelen Roadmap
Fietsen

Fietsen en mountainbiken in Nijverdal

In het zadel heuvels op en af

Zin om midden in de natuur te fietsen? In de buurt van de Oale Ste vind je een heerlijk fietsknooppuntennetwerk en twee bewegwijzerde mountainbikeroutes, variërend van 18 tot 30 kilometer. Of je nou een beginner of gevorderde fietser of mountainbiker bent, respect voor de natuur staat centraal. Geniet van een sportieve tocht of een relaxte ervaring door de prachtige heide en bossen van nationaal park De Sallandse Heuvelrug.

Meer over fietsen in Nijverdal
De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente mountainbiken Nijverdal Roadmap
Hardlopen

Hardlopen in Nijverdal

Laat alle drukte achter je

Hardlopen betekent je blik vooruit en alle drukke gedachten op nul. Waar kun je dat nou beter doen dan in midden in de natuur? Natuurgebied de Sallandse Heuvelrug is een perfect gebied om goed de benen te strekken en ondertussen te genieten van al het moois om je heen. Of dat nu op een zonnige zomerdag of een frisse winterdag is!

Een rustig rondje op zondagochtend of een lange dagtocht sluit je passend af met een goede lunch, gezellige borrel of smakelijk diner bij bistro De Oale Ste in Nijverdal. Bekijk hier ons menu!

De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente hardlopen Roadmap
Klootschieten in Nijverdal

Klootschieten in Nijverdal

Dé volkssport uit het oosten

Zeggen termen als ‘stoklegger’ en ‘opperkloot’ jou niets? Je bent niet de enige. Klootschieten is een traditionele sport die typisch is voor het Oosten van Nederland. In twee of meer teams wordt de ‘kloot’ achtereenvolgens door verschillende teamleden onderhands geworpen over een speciaal daarvoor uitgezette baan. Een leuke activiteit die niet te veel inspanning kost.

Het klootschieten sluit je natuurlijk af met een lokaal kruidenbittertje bij De Oale Ste. Zoals het hoort in het Oosten van Nederland. Dit moet je ooit in je leven gedaan hebben!

De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente klootschieten Roadmap

Bistro aan de rand van de natuur

De Sallandse Heuvelrug in beeld

Reserveren