Omgeving in Nijverdal

Actief ontspannen in de natuur

Met bistro De Oale Ste als vertrekpunt kun je een heerlijke wandeling of fietstocht maken in de omgeving van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug (Overijssel). Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld voor jong en oud. Nadat je actief bezig bent geweest kun je in onze sfeervolle bistro bijkomen en genieten van een verse kop koffie met appelgebak of een smakelijke lunch.

Ook kun je vanaf onze bistro prachtig mountainbiken. De bistro ligt aan diverse routes die dwars door de Sallandse Heuvelrug slingeren. In overleg kunnen wij voor bedrijven en verenigingen relatietochten organiseren. Neem gerust contact met ons op!

De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente
Wandelen
Mountainbiken
Hardlopen
Klootschieten
Wandelen

Wandelen

Te voet door bos en hei

De Sallandse Heuvelrug biedt een netwerk van wandelknooppunten en is daarmee heel geschikt om te voet te verkennen. Alleen, met het gezin, of met een grotere groep kun je kilometers struinen over de heide en door het bos. Zelfs meerdaagse wandeltochten zijn mogelijk. De trouwe viervoeter mag ook – aangelijnd – mee. Bij De Oale Ste zie je op het informatiebord een overzicht van alle routes in de omgeving.

Op de website van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug vind je meer informatie over de leukste wandelroutes.

De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente wandelen Roadmap
Mountainbiken

Mountainbiken

In het zadel heuvels op en af

Door middel van het fietsknooppuntennetwerk kun je zelf een mooie fietsroute door het nationaal park samenstellen. Volg je liever een vooraf uitgezette route? Dat kan ook! Er lopen twee bewegwijzerde mountainbikeroutes door het park, variërend van 18 tot 30 kilometer. Of je nou een beginner of gevorderde mountainbiker bent, respect voor de natuur staat centraal.

Mountainbikes huren? De Oale Ste heeft zelf de beschikking over 10 mountainbikes voor de verhuur en heeft voor grotere aantallen goede contacten met een verhuurbedrijf.

De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente mountainbiken Roadmap
Hardlopen

Hardlopen

Laat alle drukte achter je

Hardlopen betekent je blik vooruit en alle drukke gedachten op nul. Waar kun je dat nou beter doen dan in een mooi natuurgebied? Een rustig rondje op zondagochtend of een lange dagtocht sluit je passend af met een verfrissing bij bistro De Oale Ste.

De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente hardlopen Roadmap
Klootschieten

Klootschieten

Dé volkssport uit het oosten

Zeggen termen als ‘stoklegger’ en ‘opperkloot’ jou niets? Je bent niet de enige. Klootschieten is een traditionele sport die typisch is voor het Oosten van Nederland. In twee of meer teams wordt de ‘kloot’ achtereenvolgens door verschillende teamleden onderhands geworpen over een speciaal daarvoor uitgezette baan. Een leuke activiteit die niet te veel inspanning kost.

Het klootschieten sluit je natuurlijk af met een lokaal kruidenbittertje bij De Oale Ste. Dit moet je ooit in je leven gedaan hebben!

De omgeving Sallandse Heuvelrug Nijverdal Twente klootschieten Roadmap

Bistro aan de rand van de natuur

De Sallandse Heuvelrug in beeld

Reserveren